Privremeni organ usvojio budžet Palanke za 2018.

SMEDEREVSKA PALANKA, 20. decembar 2017 –  Privremeni organ, danas na svom četvrtom zasedanju, većinom glasova od četiri “za” usvojio je odluku o budžetu opštine Smederevska Palanka za 2018. godinu.

Budžet za 2018. godinu uvećan je u odnosu na 2017. godinu za oko 10 posto i iznosi 1.198.958.271 dinara, prihodi iz drugih izvora i sopstveni prihodi planirani u iznosu od 22.806.900 dinara. što zajedno a budžetskim prihodima predstavlja svotu od 1.221.765.171 dinara.

Pored Odluke o budžetu, članovi Privremenog organa, kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Opštine, usvojili su predlog Kadrovskog plana Opštinske uprave opštine Smederevska Palanka za 2018. godinu, zatim odluku o visini i načinu raspodele sredstava za novorođeno prvo dete u porodici i dete prvorođeno u Novoj godini, a iznos koji roditelji dobijaju povećan je sa oko 13.000 dinara na 30.000 dinara.

Privremeni organ opštine Smederevska Palanka usvojio je Pravilnik o izmeni Pravilnika o naknadama za rad Komisije za sprovođenje postupka komasacije u delu katastarskih opština Azanja, Kusadak i Glibovac po kome je naknada za rad Komisije smanjena za 50%.

U svom obraćanju medijima i građanima opštine Smederevska Palanka, predsednik Privremenog organa Nikola Vučen, istakao je da je budžet opštine Smederevska Palanka za 2018. godinu planiran na realnom osnovu i u skladu sa uputstvima Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije.

“Budžet je planiran na realnom osnovu i delom je razvojni ali i socijalni. Planirali smo da sredstava u iznosu od 69 i po miliona dinara opredelimo za razvoj poljoprivrede, uređenje građevinskog zemljišta u koje spada izgradnja saobraćajne infrastrukture, vodovodnih i kanalizacionih linija i uređenje javnih površina. Prioriteti u prvom kvartalu 2018. godine, što se tiče putne infrastrukture su izgradnja projektne dokumentacije i puta za novo groblje-Kamenac, zatim projekat uređenja ulice Trg Heroja, Glavaševe ulice kao i drugih regionalnih saobraćajnica u gradu i lokalnih gradskih puteva. Isto tako planirali smo da realizujemo obnavljanje seoskih puteva, kao i završetak glavnog fekalnog kolektora do ulice Majora Gavrilovića, kao i pristupanje izradi tehničke dokumentacije za sekundarnu fekalnu kanalizaciju blok 1, 2, 3 i radna zona Majora Gavrilovića”, istakao je Nikola Vučen.

“Ovim budžetom smo takođe planirali sredstva za tekuće popravke i održavanje u programu javne rasvete u iznosu od 3 miliona dinara, koje podrazumevaju saniranja i održavanja kompletne javne rasvete u gradu i svim selima na teritorija naše opštine”, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Smederevska Palanka.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!