Usvojen budžet Velike Plane za 2018. godinu

VELIKA PLANA, 19. decembar 2017 – Odbornici Skupštine opštine Velika Plana usvojili su na jučerašnjoj sednici predlog budžeta za narednu godinu. Budžet opštine Velika Plana u 2018. godini iznosiće 1.095.750.000 dinara.

– Imali smo u vidu da ćemo naredne godine imati neke veće budžetske prihode nego što su bili ove, a to se odnosi na poreze na zarade jer ćemo naredne godine da zaposlimo 500 ljudi na teritoriji Opštine Velika Plana. Osim toga, realizacijom novih investicija u Velikoj Plani uvećaće se  vrednost poreza na imovinu. To što se sada gradi meri se milionima evra i to će biti osnovica za porez na imovinu, što je izvorni prihod opštine – kazao je obrazlažući utvrđeni iznos budžeta za narednu godinu Nenad Perić, predsednik planjanske Skupštine.

Po njegovim rečima, ovakav budžet je istovremeno i razvojni i socijalni; planirane su veće investicije, ali su značajno povećana i sredstva za socijalnu zaštitu. Za ovu namenu biće utrošeno 59.780.000 dinara, dečji vrtić će dobiti 129.898.000, ustanove kulture 45.837.000, dok je za sport i turizam opredeljeno 61.500.000. Ipak, najveći deo budžeta u iznosu od 210 miliona namenjen je za kapitalne investicije, od toga 72 miliona dinara predviđeno je za putnu infrastrukturu.

– Bitno je da se ono što je planirano i ostvari, a ne da bude, kako to opozicija voli da kaže, „spisak lepih želja“. Mi smo dokazali da smo sve ono što smo obećali u prethodne dve godine građanima i ispunili. Stvorili smo uslove da i u sledećoj godini možemo da nastavimo kako smo radili u ovoj, a rezultati se na svakom koraku vide – rekao je Igor Matković, prvi čovek Opštine Velika Plana.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!