Energetski kompleks u Kovinu ubrzanom dinamikom

NOVI SAD, 16. decembar 2017 – Izvor: Pokrajinska Vlada, vojvodina.gov.rs -Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević imao je radni sastanak sa delegacijom menadžera i privrednika iz kineskih kompanija China Huadian Hong Kong Company Limited (CHDHK) i Tianjin Dredging Corporation (CCCC TDC), Energetskog Kompleksa d.o.o. iz Beograda i Naftne industrije Srbije.

Na sastanku je bilo reči o dosadašnjoj realizaciji projekta izgradnje energetskog kompleksa Kovin, čiji su većinski finansijski investitori kineske kompanije CHDHK i CCCC TDC i NIS.

Potpredsednik Milićević je naglasio da su politički odnosi Srbije i Kine, kao i Srbije i Ruske Federacije, na izuzetno visokom nivou, što stvara dobar okvir da i poslovni odnosi napreduju zadovoljavajućom dinamikom.

Kako je Milićević naveo, tu svakako spada i izgradnja energetskog kompleksa Kovin, velikog projekta čija je realizacija u vrednosnom, ali i svakom drugom smislu značajna za Srbiju i Vojvodinu.

Gosti su izvestili potpredsednika Milićevića o dosadašnjem toku realizacije ovog projekta i izrazili čvrstu nameru i spremnost da ubrzanom dinamikom nastave realizaciju započetog projekta.

Potpredsednik Milićević je naglasio da su procenjeni finansijski efekti od ove investicije za Srbiju i Vojvodinu odlični, te da su Pokrajinska vlada i nadležne institucije na raspolaganju investitorima za sve što je u delokrugu rada pokrajinske administracije, u procedurama koje su našim zakonima predviđene.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik kompanije China Huadian Hong Kong Company Limited Vang Džihao, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić, direktor JVP „Vode Vojvodine“ Slavko Vrndzić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!