Vlatko Stefanovski – Pa kaže… (mini intervju. foto: Vanja Panić)

SMEDREVO, 12. decembar 2017 – Sinoćni koncert Vlatka Stefanovskog u Smederevu bio je retka prilika da se popriča sa jednim od retkih autentičnih umetnika sa ovih naših prostora, u ovo doba. Vlatko kaže:

U ovo doba, u kojem živimo, mi smo otrovani zvukom. Ne samo što je vazduh zagađen, zagađen je i zvuk. Tišina je zagađena. Nama treba tišina. Mi smo zaboravili ko smo. Vrlo retko imamo tu privilegiju da živimo u tišini. Zato sam snimio akustički album.

Leb i sol nemojte više tražiti. To je težak teret. Ti koferi su preteški, stvarno. Veliko je to ime, treba opravdati očekivanja pred publikom, ako se pojavimo. S druge strane, ako nestane entuzijazam u međuljudskim odnosima, unutar benda, onda bolje da ne svirate. Ako nestane entuzijazam na ljudskom nivou, onda, kakva će to muzika biti. I ja sam fan Leb i sola, pola života sam proveo u bendu i bio veoma vredan i veoma ambiciozan što se toga tiče. Ali, neka pada zlatna prašina po tim pločama, snimcima i po našim sećanjima na te koncerte.

Na redu je nešto veoma zanimljivo. Rano mi je da otkrivam detalje. U februaru počinjemo da vežbamo i spremam nov materijal sa zanimljivom ekipom. Evo, smeška mi se brk, ali stvarno je rano da otkrivam. Biće nešto veoma retko i veoma zanimljivo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!