Čuva noć od budnih (još uvek)

Foto: Rajko Brkić

SMEDEREVO; 11. decembar 2017 – U okviru promocije albuma „Maternji jezik“, jedan od retkih umetnika za koje se može reći “balkanski brend” – Vlatko Stefanovski, večeras je održao koncert pred smederevskom publikom u  prepunoj Velikoj dvorani Centra za kulturu.

“Ovaj album sam meditirao dvadesetak godina, a snimio ga u tri-četiri dana u Skoplju. Čekao sam trenutak uzbuđenja, posle 34-35 albuma, da mi zatitra trenutak u duši i srcu, da bi to što snimim imalo emocionalni kapacitet. Verujem u ono što sam uradio i verujem da ću smederevskoj publici pokazati to što imam u glavi, u srcu i pod prstima i što gajim već godinama”, izjavio je malobrojnim novinarima pre koncerta legendarni gitarista

Koncert su činile uglavnom instrumentalne numere sa novog albuma, odnosno makedonski tradicionali, jedan srpski, kao i “Uspavanka za Radmilu M.” iz 1981. (“Bijelo dugme”), ali i nezaboravni hitovi grupe “Leb i sol” – “Skopje”, “Čukni vo drvo”, “Čuvam noć od budnih”…

“Uveren sam da sam uradio nešto vredno, nešto lepo i nešto dragoceno. Za takve stvari ne treba veliki marketing i velika reklama”, rekao je Vlatko najavljujući seriju solističkih koncerata po regionu.

Na koncertu u Smederevu, sat i po vrhunske svirke jednog od najznačajnijih umetnika na gitari. I dva bisa. Oduševljena publika, vidno zadovoljan Vlatko.

“Komunikacija između publike i izvođača, umetnika je upravo u razmeni tih emocionalnih nijansi, u razmeni emocija.”

Foto: Rajko Brkić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!