PK Čelik na takmičenjima u orijentiringu 2017.

SMEDEREVO, 10. decembar 2017 – Planinarski klub Čelik tokom 2017. godine učestvovao je na više takmičenjima u orijentiringu koja su organizovana u okviru Orijentiring saveza Srbije i postigao zapažene rezultatei osvojio niz medalja.

Na pojedinačnom prvenstvu Srbije, na takmičenjima na određenim distancama, kojih je bilo tri, članovi Čelika osvojili su 5 medalja; tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu. Na Pojedinačnom prvenstvu Srbije na dugim distancama u Beloj Reci kod Despotovca, osvojene su dve zlatne medalje. Pobednici, osvajači zlatnih medalja u svojim kategorijama bili su Nataša Stanisavljević i Dragutin Jeremić. Na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u sprintu, na Košutnjaku, srebrnu medalju osvojila je Sofija Nikolić, a na Pojedinačnom prvenstvu Srbije, na srednjoj distanci, na Zlatiboru, osvojene su dve medalje, po jedna zlatna i bronzana. Pobednik i osvajač zlatne medalje u svojoj kategoriji bio je Branko Grujić, dok je bronzanu osvojio Dragan Nikolić.

Na štafetnom prvenstvu Srbije na Divčibarama, Čelik je učestvovao sa jednom ekipom, koja je u svojoj kategoriji zauzela drugo mesto i osvojila je srebrnu medalju. Ekipa je bila u sastavu: Dragan Nikolić, Dragutin Jeremić i Branko Grujić.

Na takmičenjima u kombinaciji (liga), klub je učestvovao sa 9 takmičara. Kombinacija je ove godine obuhvatala 14 trka od kojih su dve bile sprint, 8 srednje distance i 4 duge distance. Za plasman je uzeto 8 najboljih trka svakog od takmičara trka koje su bile u Beogradu, Šumaricama, Fruškoj gori, Beloj reci, Bojčinskoj šumi, Košutnjaku, Divčibarama, Kopaoniku, Rajcu, Zlatiboru, Avali i Sremskim Karlovcima. Članovi Čelika osvojili su dve medalje, po jednu zlatnu i srebrnu. Pobednik u kombinaciji za svoju kategoriju je Saša Nikolić, koji je u konkurenciji 41 takmičara, osvojio maksimalnih 800 bodova, a drugi u konkurenciji 11 takmičara  i osvajač srebrne medalje bio je Branko Grujić, sa osvojenih 716,45 bodova, iza pobednika Borivoja Stevanovića iz kluba Stražilovo Sremski Karlovci koji je osvojio 722,42 boda.

Klub je sa 12 takmičara učestvovao na 27 takmičenja, na 90 trka. Takmičari Čelika pobedili su u 22 trke, na 16 su bili drugi i na 7 trećeplasirani. Sa ovim plasmanima, članovi Čelika su tokom 2017. godine osvojili ukupno 19 zlatnih, 10 srebrnih i 5 bronzanih medalja.

(Fotografije iz lične arhive Branka Grujića)

Skorašnji članci

error: Content is protected !!