Site icon podunavlje.info

Privremene mere u palanačkoj opštini

SMEDEREVSKA PALANKA, 29. novembar 2017 – Već duže vreme očekivano, nezvanično saznajemo, dogodilo se danas; Vlada Srbije je za Opštinu Smederevska Palanka imenovala privremeni organ, koji će obavljati poslove iz nadležnosti lokalne skupštine i izvršnih organa do njihovog izbora

Prvi čovek ovog organa trebalo bi da bude Nikola Vučen (SNS), do sada predsednik palanačke Skupštine, a članovi Ivan Gajić (SNS), Mioljub Radovanović (SNS), Petar Jelić (SPS) i Nikola Grujić (DS).

Skupština u Palanci je sada i praktično raspuštena, mada je neformalno to urađeno mnogo ranije, s obzirom da se nije sastajala od sredine jula. Podsetimo, 14. oktobra je istekao rok za njeno zasedanje, čime je ispunjen uslov koji Zakon o lokalnoj samoupravi propisuje kao jedan od mogućih za uvođenje privremenih mera, tri meseca neodržavanja skupštinskog zasedanja.

Još uvek nema zvanične potvrde, od dosadašnjih funkcionera palanačke opštine niko se ne oglašava, jedino je potvrdu današnjih događanja dao bivši predsednik ove opštine Radoslav Milojičić Kena (DS), a i to nezvanično, naime na njegovom Fejsbuk nalogu je objavio; „Danas je raspuštena najlošija vlast u istoriji Sm. Palanke i imenovan je Privremeni organ…na žalost oni koji su loše radili vodeći opštinu su ispred SNS-a i u privremenom organu“.

Sada se očekuje objavljivanje odluke u Službenom glasniku, jer privremene mere stupaju na snagu tek nakon objave u tom listu, a tada će na dužnost stupiti i članovi Privremenog organa. Predsednik Narodne skupštine raspisuje izbore za odbornike, po slovu pomenutog Zakona o lokalnoj samoupravi, u roku od dva meseca od stupanja na snagu odluke o raspuštanju skupštine jedinice lokalne samouprave na koju se odluka odnosi.

 

Exit mobile version