Čitalačka značka 2017.

SMEDEREVO, 27. novembar 2017 –  Završna svečanost za učenike osnovnih škola sa teritorije grada Smedereva, koji su učestvovali u Akciji „Čitalačka značka“,  održana je danas u Centru za kulturu.

U akciji su učestvovali đaci iz 18 osnovnih škola, sedam gradskih i jedanaest iz seoskih sredina, koji su napisali 606 čitalačkih dnevnika. Od seoskih škola najviše čitalačkih dnevnika napisali su đaci OŠ “Branko Radičević” u Lugavčini, a od gradskih učenici OŠ “Doktor Jovan Cvijić”.

Kao i nekoliko prethodnih godina, diplomirani ekonomista Slobodan Milentijević, rođen u Kolarima, koji sa porodicom živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, darivao je učenike, autore najuspešnijih dnevnika knjigama za posebno uloženi trud, zalaganje i kreativnost.

To su: Andrej Ivanović, šesti razred OŠ “Dositej Obradović” na Carini, Nađa Pavlović, peti razred OŠ “Dr Jovan Cvijić” i Petar Marković, treći razred OŠ “Vuk Karadžić” Lipe.

Svim učenicima su uručene čitalačke značke, a autori 50 najuspešnijih čitalačkih dnevnika nagrađeni su i besplatnim upisom u smederevsku Narodnu biblioteku za 2018. godinu.

Tradicionalnu Akciju „Čitalačka značka“ priređuje Narodna biblioteka Smederevo sa ciljem razvijanja i negovanja kulture čitanja kod učenika osnovnih škola.

Čitalačka značka ove godine nosi lik našeg nobelovca Ive Andrića povodom 125 godina od njegovog rođenja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!