Stefanović i Mikec ubedljivi, Smederevci bez medalje

SMEDEREVO, 18. novembar 2017 – Srpski olimpijci su opravdali uloge favorita u drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem, koje je održano danas u Smederevu.

Najvredniji rezultat puškom postigao je Milutin Stefanović. Olimpijac iz redova „Čika Mate“ je pobedio sa 629,4 kruga, čime je izjednačio vlastiti državni rekord. Međutim, rekordi se ne priznaju u kvalifikacijama Kupa. Najuspešniji junior bio je Đorđe Savić (Oko sokolovo), dok je ekipno prvo mesto pripalo „Čika Mati“.

Kod dama najpreciznija je bila Andrea Arsović (Partizan), koja je drugoplasiranu Kristinu Lazarević (Novi Beograd Ušće) nadmašila za četiri deseta dela kruga. Lazarevićeva je trijumfovala u juniorskoj konkurenciji i tako nastavila niz uspeha, jer pre nedelju dana je bila najtrofejnija učesnica mitinga „Olimpijske nade“ u Njitri, gde je osvojila dva zlata, u kadetskoj i u aposlutnoj (juniorke i kadetkinje zajedno) konkurenciji. Lazarevićeva je najzaslužnija za ekipni trijumf  Novog Beograda Ušće.

U takmičenju muškaraca pištoljem, Damir Mikec (Policajac) je rivale ostavio daleko iza sebe. „Ubio“ je vrlo dobrih 587 krugova, 13 više od drugoplasiranog klupskog druga Branka Mašanovića. Kod juniora pobedio je Stefan Todorović (Kolubara).

Bobana Veličković (Bor 030) je trijumfovala u nadmetanju dama, dok se kod juniorki na najviši stepenik pobedničkog postolja popela Katarina Maricki („Živko Relić Zuc“).Policajac i Bor 030 su dominirali u ekipnom plasmanu pištoljem. Među osvajačima medalja nema Smederevaca.

Streljački vikend u Smederevu se završava u nedelju, prvim prvenstvom Srbije u miksu (vazdušna puška i pištolj). Šampionat počinje u 10 časova, a finala su u 13 (pištolj) i 14 časova (puška).

Prijavljeno je 13 mešovitih parova u gađanju pištoljem i 22 puškom. Očekuje se interesantno takmičenje, jer na prvi pogled izrazitih favorita nema. Svaki klub ima pravo da prijavi po dve ekipe svakim oružjem. Biće zanimljivo videti parove u kojima će rame uz rame gađati iskusni olimpijac i takmičar(ka) juniorskog uzrasta.

Prvenstvo će biti održano po privremenim pravilima ISSF, koja su prvi i za sada jedini put primenjena na finalnom turniru Svetskog kupa u Nju Delhiju, kada su Andrea Arsović i Milutin

Stefanović osvojili srebro. Svaki strelac u kvalifikacijama puca 40 hitaca. Pet najboljih parova ulaze u finale, koje će biti održano po principu konstantnog ispadanja (kao u pojedinalčnim disciplinama), koje počinje od 17. hica. Finale se završava posle 24. serije, koji pucaju prvoplasirani i drugoplasirani par.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!