Site icon podunavlje.info

Đokovićeva fondacija donirala sredstva za obnovu vrtića

SMEDEREVO, 16. novembar 2017 – Fondacija Novaka Đokovića donirala je oko 10,5 miliona dinara za rekonstrukciju krova i zamenu stolarije na objektu vrtića „Veseli cvetovi“ u Smederevu. Ugovor o donaciji su danas potpisale Gordana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja implementacije programa i projekata Fondacije, Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva, i Mirjana Ćosić, direktorka PU „Naša radost“.

– Fondacija kroz ovaj projekat nastavlja da radi na poboljšanju uslova predškolskog obrazovanja širom Srbije. Nadam se da ćemo u narednih desetak dana krenuti sa radovima u vrtiću „Veseli cvetovi“, što bi trebalo da doprinese mnogo boljim uslovima za boravak dece i u tom objektu –  kazala je Gordana Džudža Jakovljević.

– Svaki dečak i devojčica, a ima ih 345 sada u ovom objektu, dobiće ovim bolje mogućnosti za dobar početak obrazovanja i vaspitanja – rekla je Mirjana Ćosić.

– U Smederevu svaka gradska i skoro svaka seoska mesna zajednica ima vrtić. Oko 270 dece je na listi čekanja, ali intenzivno radimo na rešavanju tog problema. Lista čekanja se uvećava, što je dobro, jer to znači da je natalitet u Smederevu u porastu, a mi, naravno, želimo da bude što više dece, ali imamo i obavezu da im stvorimo uslove – kazala je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnica Smedereva.

Inače, ovo nije prva donacija Đokovića smederevskim vrtićima, kada je postao ambasador UNICEF-a 2011. jedna od prvih poseta je bila vrtiću „Pčelica“ na Papazovcu, naredne je donirao i adaptaciju objekta PU „Naša radost“ u selu Lipe.

Exit mobile version