Nagrađena i Smederevka Jelena Stojković

BEOGRAD, SMEDEREVO, 14. novembar 2017 – U okviru Konkursa umetničke autorske grafike na temu socijalne inkluzije „Zajedno možemo više“, jedna od nagrađenih je i Jelena Stojković iz Smedereva za rad „Neki monstrumi su stvarni“. Tim povodom, danas u Palati Srbija, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici dodeliće nagrade autorima najboljih radova. Na izložbi će biti predstavljeno 20 najboljih grafika. Na Konkursu je učestvovalo 63 autora iz cele Srbije, sa ukupno 83 prijavljena rada, a organizovan je u okviru projekta „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu“

Projekat „Podrška EU inkluzivnom društvu“ trajao je od 2015. do novembra 2017. EU je bespovratno donirala više od 5,4 miliona evra za podršku merama u oblasti socijalne inkluzije i za razvoj obima i kvaliteta socijalnih usluga u zajednici za ugrožene i grupe u teškom položaju, uključujući Rome.

Krajnji korisnici projekta bili su građani Srbije – korisnici sistema socijalne zaštite, pripadnici romske nacionalne manjine i druge ugrožene grupe u 76 gradova i opština i gotovo 10.000 ljudi je imalo direktne koristi od projekta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!