Site icon podunavlje.info

U sredu sajam zapošljavanja u Smederevu

SMEDEREVO – Sajam zapošljavanja, u organizaciji smederevske Filijale NSZ, biće održan u sredu 15. novembra, sa početkom u 10 časova, u holu Centra za kulturu. Ponudu slobodnih poslova predstaviće 20 poslodavaca, koji su njavili potrebu za zapošljavanjem 236 radnika različitih profila i stepena kvalifikacija, u tekstilnoj, mašinskoj, metaloprerađivačkoj, metalskoj, elektro, građevinskoj, arhitektonskoj, saobraćajnoj, ekonomskoj, trgovačkoj i administrativnoj struci.

Kao i na ranijim sajmovima na istom mestu, nezaposleni će biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoju radnu biografiju (CV), a na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja, dok će oni koji traže posao dobiti pomoć u sastavljanju radne biografije.

Prošle godine u novembru, kada je na istom mestu održan ovakav sajam, podsetimo, 26 firmi je tražilo 382 radnika. Najveće potrebe za novim zaposlenima iskazale su tada dve strane firme; turski „Kajzen“ je tražio ukupno 155 budućih radnika, od toga 100 šivača, a finska kompanija PKC, koja u Smederevu ima fabriku kablova, tražila je 50 operatera proizvodnje.

 

Exit mobile version