Koncert Dalide Grmuše

SMEDEREVO, 10. novembar 2017 – Na večeri autorske muzike, u subotu 11. novembra sa početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, svoje kompozicije za klavir predstaviće Dalida Grmuša.

Muzika Dalide Grmuše nastaje kao prirodni umetnički izraz, iz želje da je podeli i proživi sa drugim ljudima. Ne nastaje samo kao potreba izražavanja u određenom žanru, već kao muzika trenutka i doživljene inspiracije, tako da ima karakter improvizacije i slobodne forme. U trenutku izvođenja, neke kompozicije imaju svoj konačan oblik, a neke nastaju na licu mesta, kao odraz trenutne atmosfere. Muzika je za Dalidu najveća vrednost, jer kroz nju uspeva da, na emotivnom nivou, komunicira sa svojom publikom.

Autorske koncerte Dalida Grmuša održala je širom Srbije: u KC Beograd, KC Ruma, SKC Beograd, Akademiji 28 Beograd, Prvoj  kragujevačkoj gimnaziji, Kući kralja Petra, Narodnoj biblioteci Srbije, Galeriji ARTGET, Galeriji Kolarčeve zadužbine, KC Pirot, Domu kulture Studentski grad, Domu kulture Čačak, UK Parobrod, KC Novi Sad, Galeriji Progres, povodom Svetskog dana muzike u italijanskom kulturnom centru. Nastupala je i na festivalu Piano city u Novom Sadu, kao i u okviru Večeri iranske poezije rediteljke, pesnikinje i slikarke Sudabe Babagap. Svoje kompozicije izvodila je i na Smotri srpskih kompozitora na Ubu.

Ulaz na program je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!