Program 40. Masukinih dana

VELIKA PLANA, 9. novembar 2017 – Centar za kulturu Velika Plana objavio je kompletan program ovogodišnjih, četrdesetih po redu, „Masukinih dana“ koji će biti održani od 23. novembra do 12. decembra.

Nakon otvaranja jubilarnog festivala, 23. novembra u 19 sati, publika će biti u prilici da vidi predstavu domaćeg ansambla po tekstu Branislava Nušića „Gospođa ministarka“ a u režiji Fuada Tabučića. Narednog dana, u 20 sati, na istoj sceni biće Gradsko pozorište iz Jagodine sa „Idemo u lov“, po tekstu Žorža Fejdoa, a u režiji Lilijane Ivanović. Koncert Borisa Režaka pod nazivom „Ti si moja“ je zakazan za 25. novembar u 20 časova, a 27. novembra, u istom terminu, Pozorište „Janko Veselinović“ iz, Bogatića, po tekstu Aleksandar Obrenovića igra „Klim Klem“, čiju režiju potpisuje Ivan Tomašević. Dan kasnije Šabačko pozorište, Scena “Maska“, izvešće „Kraljicu smeha“ Zorana Božovića, koju je režirao Ivan Tomašević.

Dom kulture Prijepolje 29. novembra nastupa sa komadom Snežane Gnjigić „Tmuša, tako mi srca“ u režiji Sunčice Milosavljević. Teatar „FaVI“ 30. novembra igra „Plastiku“, Stevana Koprivice, a reditelj je Suzana Petrićević.

Prvog dana decembra na „Masukinim danima“ gostuje Narodno pozorište iz Beograda, izvešće predstavu „Frenki i Džoni“, koju je po tekstu Terensa Mek Nelija režirala Tea Puharić. Dan potom Pozorište „Stevan Sremac“ iz Crvenke igra Brehtovu „Malograđansku svadbu“ u režiji Radoja Čupić.

Za 5. decembar je zakazano izvođenje čuvenog komada Tenesi Vilijamsa „Tramvaj zvani želja“, u pitanju je Zvezdara teatar i režiser Stefan Sablić. Zvezdara teatar će ponovo biti u Plani 7. decembra, ovoga puta sa „Pozovi M radi užitka“ Mirjane Bobić Mojsilović. Rep mjuzikl „Crvenkapa i razjareni vuk“, premijera CZK „Masuka“, biće pred publikom dan kasnije od 13 sati. Istog dana uveče je komedija u dva čina: „Svinja“, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Stevan Jovanović.

Teatar 011 iz Beograda 9. decembra nastupa sa predstavom „Dragi tata“ Milene Bogavac u režiji Nataše Radonjić, a Pozorište „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi 11. igra „Mi čekamo bebu“ Stevana Koprivice u režiji Miloša Jagodića.

Zatvaranje festivala je 12. decembra, kada će prvo biti promocija zbornika „Karađorđe i njegovo nasleđe u srpskoj istoriji“, da bi nakon toga na sceni opet bio domaći ansambl, ovoga puta sa „Via doloris“, autora Dejana Petkovića i u režiji Miloša Jagodića.

Sve predstave, matine i prateći program se održavaju u velikoj sali CZK „Masuka“.

Cena ulaznice za amaterske predstave su 200, a za profesionalne predstave i koncert 300 dinara. Cena kompleta karata je 2.500 dinara.

Skorašnji članci