Ni u drugom pokušaju novi direktor nije ušao u „Gošu“

SMEDEREVSKA PALANKA, 9. novembar 2017 – Radnici su juče sprečili novoimenovanog direktora FŠV „Goša“ Radišu Savića da uđe u fabriku, a to mu nije pošlo za rukom ni danas, mada se pojavio tačno na početku radnog vremena.

Kako je objasnio Milan Vujčić, predsednik ponovo aktiviranog štrajkačkog odbora, novi direktor je zamoljen da više ne dolazi dok se ne održi ročište u predstačajnom postupku, dok ne bude jasnije šta će biti s fabrikom.

Zanimljivo je da se, pošto je Vujčić i predsednik najbrojnije sindikalne organizacije u „Goši“ – ASNS-a, novi direktor u pokušaju da uđe u fabriku pozvao na navodni razgovor sa predsednicom tog sindikata Rankom Savić, koja je, tako je tvrdio, upoznata s celom situacijom i da je s njom sve dogovoreno. Vujčić je pozvao predsednicu sindikata i dobio dopis sledeće sadržine:

„Obaveštena sam da se novi direktor Radiša Savić, pokušavajući da uđe u fabriku, poziva na mene i navodi dogovor sa mnom. Apsolutno tvrdim da se nikada nisam ni čula ni videla sa gospodinom Savićem, niti znam kako čovek izgleda. U cilju sprečavanja raznih neistina i manipulacija, kojim pojedinci pribegavaju, molim Milana Vujčića da o ovome obavesti radnike FŠV Goša“, stoji u odgovoru koji je potpisala predsednica ASNS Ranka Savić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!