Zlatna svadba Nene i Maše: “Život je jedna bajka”

SMEDEREVO, 6. novembar 2017 – Retki parovi dočekaju „zlatnu svadbu“. Pola veka zajedničkog života, to je značajan trenutak u životu i, zaista, uspeh u svakom smislu.

Svi znaju šta znači „zlatna svadba“ – pedeset godina braka s jednom osobom. To je poseban jubilej koji treba proslaviti na posebno svečan način, uz slavljenički ručak, poklone i najdraže. Kao da se ponovo venčavate. Tako je bilo i u nedelju kod naših domaćina, Marjana i Nevenke Zavile, u prijatnom restoranu na obali Dunava, kako i priliči, veselo uz pesmu, harmoniku i tamburaše.

“Mnogo se lepo osećam danas. Kada smo se uzeli bili smo veoma mladi, ja sam imao 20 godina, a supruga 18. Uspeli smo da odnegujemo porodicu, da se lepo provodimo i danas sa celim društvom da proslavimo naš zajednički život. Ako su ljudi skromni, može fantastično lepo da se živi”, rekao nam je domaćin Maša i dodao“naš duh nam ne dozvoljava da se lišimo društva i veselja, to je, u stvari, najbitnije – druženje”.

Šta reći o prvih 50 godina braka?

“Za mene je život jedna bajka, koja nam dozvoljava da se smejemo, veselimo, da plačemo kad treba. U suštini, ceo život, pa i ’zlatna svadba’ je jedno veliko, lepo druženje, razumevanje i ljubav, bre! Bez ljubavi nema ništa. Znate šta bih danas želeo… Da mi ova noć bude kao prva bračna, ako može, ali ne verujem”, rekao je uz šeretski osmeh naš domaćin.

Tih pedeset godina je, kako piše na slavljeničkoj diplomi, 600 meseci, 18.262 dana, 438.288 sati, 26.297.280 minuta.

Naravno, svaka godina, ali i svaki trenutak je dragocen, ukoliko provodite sa svojom voljom izabranom i voljenom osobom, saglasni su naši veseli i očigledno srećni domaćini. U to ime, živeli!

Skorašnji članci

error: Content is protected !!