Site icon podunavlje.info

Mlade Kovinke šampionke Srbije u katama

KOVIN, 6. novembar 2017 – U Čačku je proteklog vikenda održano prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore na kome se kata tim „Radničkog“ iz Kovina, koji su činile Anđela Krivošić, Anđela Spasojević i Selena Đorđević, okitio zlatnom medaljom.

Njih tri su redom, kako izveštava Sportski savez opštine Kovin, maksimalnim rezultatima od po 5:0, savladale kata timove iz Mionice, Plandišta i u finalu Sombora. Time su, nakon prvog mesta na prvenstvu Vojvodine u ekipnoj konkurenciji i sjajnih rezultata na međunarodnom turniru u Rumuniji u pojedinačnoj konkurenciji, zlatom na državnom prvenstvu na najbolji način završile kalendarsku godinu.

Na prvenstvu su nastupali najuspešniji takmičari iz tri regiona, koji su do šampionata države stigli preko prvenstava Vojvodine, Beograda i centralne Srbije. Četiri takmičara u katama pojedinačno, tri u ženskoj i jedan u muškoj konkurenciji, i dva kata tima, po jedan u obe konkurencijeKaratisti „Radničkog“ iz Kovina su na prvenstvu Vojvodine izborili plasman na držvani šampionat.

Zbog bolesti Nikole Carana, kako se navodi u objavi SSOK, kovinski muški kata tim nije nastupio na ovom prvenstvu i samim tim nije mogao da brani bronzanu medalju osvojenu prošle godine. Što se pojedinačne konkurencije tiče, Selena Đorđević je nakon pobede u prvom kolu nad karatistkinjom iz Mionice, u drugom doživela poraz od takmičarke iz Sombora i time završila učešće na ovom takmičenju. Anđela Spasojević je savladala takmičarku iz Niša, ali  izgubila od karatistkinje iz Novog Sada, a njena imenjakinja Anđela Krivošić završila je takmičenje već u prvom kolu porazom od članice Karate kluba „Foke“ iz Beograda. Jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Aleksandar Mlinar je, nakon startne pobede u prvom kolu nad članom „Radničkog“ iz Beograda, u drugom pretrpeo poraz od takmičara iz Šajkaša i tako završio ovogodišnje državno prvenstvo.

Exit mobile version