Veslačko veče – nagrađeni najbolji u 2017.

SMEDEREVO, 4. novembar 2017 – Uručenjem nagrada najboljim takmičarima i njihovim trenerima za ostvarene rezultate u minuloj sezoni, kao i dodelom priznanja pojedincima i organizacijama koji su doprineli razvoju veslačkog sporta u Smederevu, Veslački klub Smederevo je u petak uveče proslavio 93. rođendan.

Veče je bilo posvećeno najboljima, a to su: seniorski šampioni države u četvercu bez kormilara – Uroš Dimitrijević, Aleksandar Filipović, Veselin Savić i Zoran Rajić; seniorski reprezentativac, učesnik Svetskog prvenstva za senior do 23 godine – Nikola Selaković; juniorski vicešampioni Balkana u četvercu skul, dvostruki juniorski prvaci države u discciplinama dubl skul i četverac skul kao učesnici Svetskog i Evropskog prvenstva za juniore – Danilo Selaković i Aleksa Petrović; juniorski prvaci države u četvercu skul i juniorski reprezentativci učesnici Balkanskog šampionata – Lazar Ristić i Marko Torbica; pionirski prvaci države u četvercu sa kormilarom – Vukašin Rajić, Luka Vasić, Božidar Kovačević, kormilar Ilija Stanojević.

Najbolji mladi sportista u 2017. godini, dobitnik plakete “Nemanja Nešić” je Aleksa Petrović.

Nagrađeni treneri su: Aleksandar Đorđević, Jugoslav Luković, Saša Dragutinović i Aleksandar Smiljanić.

Za doprinos razvoju veslačkog sporta, klupska plaketa je ove godine pripala Željku Vučkoviću i Alerksandru Milivojeviću – Trši, a veslači su se zahvalili i brojnim sponzorima i donatorima.

Veslački klub Smederevo osnovan je na Đurđevdan davne 1924. godine, pod imenom Veslačko-plivački klub Smederevo. Od tada pa do današnjih dana klub je izrastao u jedan od najtrofejnijih i najuspešnijih u Smederevu i šire.

Istoriju kluba počeli su da pišu prvi predsednik Ernest Radlinski i prvi trener Josip Hajzer, a danas je nastavlja više od 80 veslača u svim kategorijama, od ove godine, ponovo i u ženskoj konkurenciji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!