Budućnost poljoprivrede je u zadrugarstvu

SMEDEREVO, 1. novembar 2017. godine – Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić obišao je danas zemljoradničku zadrugu „Agro zdravlje“ u selu Ralja i gazdinstvo zadrugara Dragoslava Jovanovića iz Udovice kod Smedereva, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Krkobabić je u izjavi novinarima rekao da u zadruzi „Agro zdravlje“, koja je osnovana 2007. godine i koja se uspešno bavi otkupom i skladištenjem ratarskih kultura, postoji mogućnost proširenja skladišnih i tehnoloških kapaciteta.

Ova zadruga je primer za to da zadrugari mogu da egzistiraju. Ideja je da male posede zemlje objedine i formiraju zadruge koje će predstavljati zaokružene organizacione i tehnološko-ekonomske celine, istakao je Krkobabić.

On je iskazao želju da mali proizvođači postanu robni proizvođači, ukazavši na to da su za jačanje zadrugarstva predviđena podsticajna sredstva u narednoj godini od približno 8 miliona evra, a u naredne tri godine 25 miliona evra.

Ministar je podsetio na to da Vlada Srbije daje 50 hiljada evra za osnivanje novih i 100 hiljada evra za postojeće zadruge, dok je na lokalnoj samoupravi da obezbedi infrastrukturu i da u planu budžeta za narednu godinu predvidi sredstva za pospešivanje rada zadruga, navodi se u informaciji na sajtu Vlade Srbije, izostavljajući podatak da na događaj nisu pozvani svi dopisnici i svi predstavnici lokalnih medija

Skorašnji članci

error: Content is protected !!