Akcident u vrtiću na Papazovcu

SMEDEREVO, 31. oktobra 2017 – Kako je potvrđeno portalu Podunavlje.info iz više izvora, zbog akcidenta sa lož uljem danas oko podneva evakuisana su deca iz vrtića „Pčelica“ u smederevskom naselju Papazovac. Vrtić sutra neće raditi, a roditelji će blagovremeno biti obavešteni o nastavku rada vrtića.

Oko podneva je Vatrogasno spasilačkoj jedinici javljeno da se u objektu oseća jak miris nafte…

Kako nezvanično saznajemo, u podrumskom delu objekta gde se nalaze i kotlovi, iscurelo je lož ulje usled tehničkog kvara. Alarmirani su nadležni, a deca su evakuisana iz objekta.

Pošto su u pitanju opasne materije, kod ovakvih akcidentnih situacija mora se postupati po posebnoj procedure, a materiju mogu da skladište isključivo specijalizovane firme za takve poslove, kaže naš izvor.

Pored pripadnika Vatrogasno spasilačke jedinice, na mesto događaja došle su i industrijsko vatrogasne jedinice Železare i NIS-a, zahvaljujući čijoj pumpi je izvršeno pretakanje skoro jedne tone ove materije, a nakon toga su službenici PU Smederevo izvršili uviđaj.

Mirjana Ćosić, direktorka Predškolske ustanove Naša radost je za Podunavlje.info izjavila da se sumnja da je akcident izazvao tehnički kvar na instalacionoj cevi, odnosno ventilu. Potvrdila je da ovaj vrtić sutra neće raditi, a da će roditelji tokom dana biti blagovremeno biti obavešteni o  početku nastave.

Večeras su zaposleni i dalje u vrtiću, čekajući specijalizovanu firmu iz Pančeva da sanira posledice akcidenta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!