Site icon podunavlje.info

Potpisan ugovor o dualnom obrazovanju

SMEDEREVO, 26. oktobar 2017 – Generalni direktor HBIS Group Serbia Džao Đun (Zhao Jun) i direktor Tehničke škole u Smederevu Simo Đorđijevski potpisali su ugovor o dualnom obrazovanju, koji učenicima ove škole omogućava praktičnu nastavu u našoj kompaniji, navodi se u kompanijskom saopštenju.

“Mi smo upravo potpisali jedan veoma važan ugovor, koji po dualnom modelu obrazovanja đacima omogućava da uz teoretska znanja, stiču praksu u našoj kompaniji. To znači da ćemo se viđati u kompaniji HBIS Group Serbia na praksi počev od 1. novembra ove godine sve do juna iduće godine, jednom nedeljno u trajanju od 6 sati”, rekao je Džao Đun, i istakao da želi da izrazi zahvalnost na poverenju ukazanom od strane učenika i njihovih porodica.

Po prvi put u Smederevu, ostvaren je jedan primer dobre saradnje između obrazovne ustanove i privrednog društva, a HBIS Group Serbia je jedna od prvih u Srbiji koja je podržala dualni sistem obrazovanja, dodao je Džao.

“U donošenju ove odluke mi smo se pre svega oslonili na rastuću, urgentnu potrebu za novim, iskusnim kadrom i iskreno računamo na vas. Sva naša nada i vera u bolju budućnost našeg preduzeća se oslanja na vas, ovde prisutne učenike. Nadamo se da ćete svi, u kratkom veremenu biti deo HBIS grupe, da ćete doći u našu fabriku i pomoći nam da gradimo bolju budućnost”, naglasio je Džao. On je istakao da je uz ovu praksu, od ogromnog značaja i teoretsko znanje, a da će od majstora HBIS Group Serbia naučiti kako da u praksi primene stečeno znanje i postanu pravi stručnjaci svog budućeg posla.

Direktor Đorđijevski je naglasio da se od ove godine u Tehničkoj školi 28-oro učenika školuje po dualnom modelu za obrazovni profil „Operater za preradu metala“, koji su potpisali ugovore sa kompanijom HBIS Group Serbia. On je najavio proširenje saradnje sa privredom, s obzirom da se iduće godine očekuje i donošenje Zakona o dualnom obrazovanju.

Predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Veliša Joksimović je rekao da je ovo prvi potpisani ugovor u regionu koji će imati veliki značaj na unapređenje kompetencija i sticanje proizvodne prakse naših učenika u kompaniji HBIS Serbia, navodi se u saopštenju.

 

Exit mobile version