Atletika: Tri zlata, dva srebra i bronza

VRBAS, NOVI SAD, 22. oktobar 2017 – U Vrbasu je održano 4. kolo trke RTS-a. U jakoj konkurenciji takmičari Atletskog kluba “Smederevo” izborili su šest medalja.

Zlatne medalje osvojili su Maša Stokić, Iva Ilić i Uroš Branković, srebrne Anđela Tomić i Mateja Radojević, dok je bronzano odličje pripalo Sofiji Stojadinović.

U konkurenciji seniora Verica Stanković je zauzela 7. mesto. Njeni klupski drugovi su ponosni na sve postignute rezultate, kako kažu za Podunavlje.info, posebno što u svojim redovima imaju četvorostruke pobednike krosa RTS-a, Mašu Stokić i Uroša  Brankovića.

U nedelju je održano i Pojedinačno prvenstvo Srbije u maratonu u Novom Sadu, a smederevski atletičar Nenad Milosavljević je zauzeo 4. mesto u konkurenciji 23 seniora. Bronzana medalja izmakla mu je za samo 24 sekunde, a 42.195 metara pretrčao je za neverovatnih 2:44:24.

Podsećamo, srpski rekord u maratonu drži Borislav Dević, koji je postavio još 1995. godine u Hjustonu 2:13:57, a kod žena najbolje vreme istrčala je Olivera Jevtić 2:25:23, u Roterdamu 2003. godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!