Donacija Vlade Japana TTPŠ „Despot Đurađ“

SMEDEREVO, 20. oktobar 2017 – Na gradskom sajtu je saopšteno da je Vlada Japana izdvojila  skoro 73.000 evra za stručno usavršavanje učenika u smederevskoj Tekstično-tehnološkoj i poljoprivednoj školi „Despot Đurađ“. Od tog novca nabavljena su dva traktora, mikser za testo, komora za fermentaciju i dva mikoskopa.

Životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita glavne su oblasti interesovanja Vlade Japana, a ova donacija obezbeđena je u okviru Projekta za osnovne potrebe stanovništva (POPOS).

Pomenuta donacija zvanično je uručena pre nekoliko dana,  a prisustvovali su Masahiro Suga, ministar Ambasade Japana u Srbiji, Miloš Blagojević, savetnik ministra prosvete, Bogoljub Spasojević, predsednik Skupštine Grada Smedereva i Miladin Vitorović, direktor TTPŠ „Despot Đurađ“.

Potvrda o događaju stigla nam je, na naše insistiranje, i iz Ambasade Japana u Srbiji. Nažalost, i u ovom slučaju nastavljena je praksa selektivnog pozivanja samo „odabranih“ medija na ovakve važne događaje, čime se obesmišljava javni interes građana. Izgleda da gest predsednika Srbije Aleksandra Vučića o otkazivanju dolaska na proslavu BIA, zbog diskriminacije novinara, nije bio dovoljan znak za pojedine donosioce odluka na lokalnom nivou kako bi trebalo da se ponašaju.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!