Grad Smederevo usvojio novi Pravilnik

SMEDEREVO, 10.oktobar 2017 – Grad Smederevo je saopštio da je usvojio novi Pravilnik, kojim je između ostalog, utvrđena unutrašnja organizacija rada i sistematizacija radnih mesta u Gradskoj upravi grada Smedereva.

Pravilnik je usklađen sa izmenama zakona koje su stupile na snagu u prethodnih godinu dana, od kojih je najvažniji Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, kojima se po prvi put uređuje položaj, prava i dužnosti zaposlenih u lokalnim samoupravama.

Po prvi put se uvodi posebna organizaciona jedinica – Odsek za upravljanje ljudskim resursima i informacione tehnologije. Odsek  će se baviti poslovima vezanim za upravljanje ljudskim resursima, kao što su: analiza opisa poslova i radnih mesta u organima grada i njihovo pravilno razvrstavanje u zvanja, planiranje i razvoj kadrova; Nacrt Kadrovskog plana; ocenjivanje rada službenika, praćenje postignuća službenika i  unapređivanje njihove motivacije, analize, procene i pripreme predloga godišnjeg Programa posebnog stručnog usavršavanja službenika i predloga finansijskog plana za njegovo izvršavanje i drugo.

Pravilnik je objavljen na internet stranici grada kao i prikaz unutrašnje organizacije Gradske uprave grada Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!