Košarka: Palančani pobedili, Smederevci izgubili

SMEDEREVSKA PALANKA/SMEDEREVO, 9. oktobar 2017 – Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice prvog kola novog prvenstva u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije. Mladost je u Palanci savladala Napredak Bosphorus sa 90:75, a u Srbobranu je domaći Akademik pobedio Smederevo sa 97:88.

Palančani su već u prvoj četvrtini, koju su dobili sa 27:8, nagovestili da su spremni za nastavak sezone. Malo opuštanje u poslednjem periodu utakmice, gosti iz Aleksinca su iskoristili da poraz ublaže do, posle svega što je viđeno njima verovatno prihvatljivih 15 razlike. Najefikasniji u timu domaćina bili su Stojanović sa 19 i Starinčević i Smederevac Šparović sa po 11 poena.

Smederevo, ne tako davno prvoligaš, izgubilo je na startu od novajlije u Drugoj ligi – Akademika iz Srborana. Ekipa koja se nadala da će prolaskom Vršca u ABA drugu ligu zadržati prvoligaški status, mada je meč dobro počela, kasnije nije uspela da se izbori sa motivisanim i agilnim domaćinima. U redovima Smedereva najefikasniji su bili Rnić sa 28 i Svilar sa 20 poena.

U narednom kolu je komšijski derbi – Mladost gostuje u Smederevu. Utakmica se igra u Dvorani Smederevo u subotu u 17 sati.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!