Ministri i ambasador o kontroli bolovanja u Železari

BEOGRAD/SMEDEREVO, 4 oktobar 2017, izvor: BETA – Ministri za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i zdravlja Srbije, Zoran Đorđević i Zlatibor Lončar, razgovarali su danas sa ambasadorom Kine Li Mančangom i direktorom „HBIS grup Srbija“ Songom Sihaiem o problemu bolovanja u železari u Smederevu i dogovorili mehanizme kontrole.
U saopštenju Ministarstva za rad navodi se da je posle nedavne posete ministra Đorđevića Železari, kada ga je rukovodstvo upoznalo sa radom, ali i sa problemima sa kojima se susreće kompanija, na današnjem sastanku razgovarano o kontroli odobravanja bolovanja.
„Dogovereni su mehanizmi, kako i na koji način će se ona sprovoditi“, piše u saopštenju.
Đorđević je rekao da je želja da se problem bolovanja, koji je neretko predmet zloupotrebe, reši na najadekvatniji način.
„Postoje mehanizmi i ovo će biti jedna vrsta pilot projekta, koji će, ukoliko bude dao dobre rezultate, biti opšte primenjivan“, kazao je Đorđević.
Ambasador Kine zahvalio je ministrima na blagovremenoj reakciji i adekvatnom rešenju problema bolovanja u kineskoj kompaniji „HBIS grup Srbija“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!