Palanka domaćin sednice UIPS

SMEDEREVSKA PALANKA, 26. septembar 2017 – Udruženje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije (UIPS) održaće svoju redovnu godišnju sednicu skupštine u sredu 27. septembra 2017. godine, u sali hotela „Kiseljak“ u Smederevskoj Palanci, sa početkom u 11 časova.

Na sednici se očekuje prisustvo predstavnika 30 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom iz 15 gradova Republike Srbije, dok će kao gosti sednici prisustvovati pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević, rukovodilac Grupe za profesionalnu rehabilitaciju i preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vera Pešut, savetnik u Grupi za profesionalnu rehabilitaciju u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Marija Ristić Markov. Iz Unije poslodavaca Srbije očekuje se učešće direktorke i sekretara za članstvo i lokalne kancelarije Ljiljane Pavlović i Žarka Šakića.

Preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom predstavljaju poseban oblik zapošljavanja i radnog angažovanja osoba sa invaliditetom, koja imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom. Njihova složena struktura privrednih subjekata koji se bave raznovrsnim privrednim delatnostima po svim zakonitostima tržišnog poslovanja i istovremeno sprovođenjem mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanjem osoba sa invaliditetom u broju većem od 50% od ukupnog broja zaposlenih, apsolutno ih izdvaja od svih drugih privrednih društava. Tradicija u istovremenom obavljanju proizvodnih delatnosti i pružanju socijalnih usluga duga skoro šest decenija dokaz je da istrajan rad i tolerancija mogu dovesti do dobrih rezultata i preduzeća opravdano očekuju da budu kao takva i prepoznata od društva.

Na sednici skupštine biće izloženi izveštaji o radu udruženja i njegovih organa između dve sednice, govoriće se o radu ovih preduzeća, problemima koji ih prate i merama koje je neophodno preduzeti u cilju njihovog jačanja i osnaživanja. Preduzećima i pojedincima koji su postigli najbolje rezultate biće uručena godišnja priznanja i nagrade.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!