Mladi Smederevac skače barabar sa Slovencima

SMEDEREVO, 22. septembar 2017 – Mladi smederevski ski skakač Nikola Stevanović (14) upravo je završio letnju sezonu skijaških skokova nastupom na tradicionalnom Cocta pokalu u Sloveniji, skočivši u tri serije na šezdesetmetarskoj skakaonici skokove od 35 i po, 36 i po i 37 metara, čime je u ukupnom plasmanu zauzeo 15. mesto.

Nikola je nastupao u konkurenciji skakača do 15 godina. On je ove godine, tokom sezone, skakao na pet takmičenja u zimskom periodu u Kranju i Vizorama, u prolećnom u Jablancama kraj Maribora, gde je zabeležio najbolji rezultat – 3. mesto – prvi podijum i ovog leta na Flosar kupu u Ljubnom, gde je ostvario 6. rezultat u jakoj internacionalnoj konkurenciji. Tu su, pored domaćih – slovenačkih skakača, nastupali i korejski, austrijski i kazahstanski predtavnici. Ovog leta Nikola je ostvario i novi nezvanični srpski nacionalni rekord skokom od 41 metra na šezdesetmetarskoj skakaonici na Planici.

Nikola bi trebalo da nastupi na još dva takmičenja ove jeseni, ukoliko to uslovi dozvole, a naredne sezone očekuju ga novi nastupi već od januara/februara 2018. godine. U međuvremenu.a aktivno trenira košarku u KK Starinski gde ga takođe očekuju nastupi u Regionalnoj ligi u predstojećoj sezoni.

Nikola i njegov trener, otac Nenad Stevanović, zadovoljni su rezultatima i napretkom ove sezone i nadaju se da bi i naredne skokovi mogli biti duži od 50 metara. Nikola napreduje na većim skakaonicama i za koju godinu možda bismo mogli dobiti prvog takmičara u internacionalnoj konkurenciji u ovom zimskom sportu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!