Prve Opštinske olimpijske igre u Kovinu

KOVIN, 18. septembar 2017 – Sportski savez opštine Kovin organizuje prve Opštinske olimpijske igre za učenice i učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije ove opštine.
Projekat ima za cilj da duh školskog olimpizma osete i učenici škola koje nemaju mogućnosti i uslova za postizanje visokih rezultata koji im omogućavaju učešće na završnom takmičenju.
Olimpijada će se održati u utorak, 26. septembra u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“ u Deliblatskoj peščari. Dolazak ekipe je predviđen do 9 časova, defile i svečano otvaranje Olimpijade zakazano je za 10 sati, nakon čega će uslediti takmičenja. Po završetku sledi zajednički ručak svih učesnika, a zatim i šetnja Stazom zdravlja kroz Deliblatsku peščaru. Dodela priznanja i svečano zatvaranje Olimpijade predviđeno je za 16 časova. U pauzi programa biće organizovan i sastanak profesora fizičkog vaspitanja i Sportskog saveza opštine Kovin na temu daljih aktivnosti u oblasti školskog sporta., a drugi termin biće blagovremeno određen, u skladu sa odgovarajućim vremenskim uslovima.
Učešće na Olimpijadi potvrdile su sve škole sa teritorije Opštine Kovin, više od stotinu učenika takmičiće se u šest pojedinačnih disciplina (bacanje vorteksa, pikado, skok u dalj iz zaleta, trčanje na 100 metara, šah, stoni tenis ) i jednoj ekipnoj (nadvlačenje konopca ).
Organizator je za sve učesnike obezbedio prevoz, osveženje, zajednički ručak, organizovanu šetnju stazom zdravlja, a za najuspešnije i priznanja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!