Zoran Todorović novi trener KKK Radnički

Izvor: Infokg.rs, 16. septembar 2017 – Selektor univerzitetske reprezentacijе Srbije, Zoran Todorović, predvodiće Kragujevački košarkaški klub Radnički u debitantskoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije.

Todorović je prošle sezone bio trener KK Smederevo, a u karijeri je vodio Proleter iz Zrenjanina i makedonski Pelister. U univerzitetskoj reprezentaciji Srbije angažovan je već pet godina. Ove godine je u kineskom Tajpeju najpre ostvario zacrtani cilj – plasman u eliminacionu fazu, a potom je sa izabranicima dospeo do četvrtog mesta. Postolje je zamalo izmaklo – Letonci su osvojili bronzu pobedom 81:74. To je učinjeno iako su uoči Univerzijade čak 24 igrača odbila poziv srpske „B“ selekcije. Todorović je u Košarkaškom savezu Srbije bio izabran da ove godine vodi kamp u Denveru, koji je organizovan po prvi put, a okupio je najtalentovanije studente i srednjoškolce srpskog porekla koji igraju u Americi.

Od Todorovića se u KKK Radnički očekuje da pruži maksimalan doprinos ostvarenju klupske ambicije od osnivanja – da klub postane standardni član Košarkaške lige Srbije.

Prvi trening u hali Jezero održaće u ponedeljak 18. septembra.

Skorašnji članci