Novi automobili za policiju

SMEDEREVO, SMEDEREVSKA PALANKA, VELIKA PLANA, 16. septembar 2017 – Novih osam automobila stiglo je danas u Policijsku upravu Smederevo i biće raspoređeni za potrebe saobraćajne policije u Smederevu, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani.

Da zabeleže dolazak novih policijskih automobila pozvani su pojedini lokalni (lojalni) mediji, bez davanja bilo kakvih izjava i osnovnih podataka, tako da prebrojavanjem vozila sa fotografija dolazimo do broja od osam novih automobila.

Ranije danas u Beogradu je održana svečana ceremonija dodele na korišćenje 710 novih automobila policijskim upravama i policijskim stanicama u Srbiji, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije, a potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tom prilikom je naglasio da se na ovaj način ulaže u veću bezbednost građana jer će policija biti efikasnija u radu, najavivši istovremeno dolazak i tri nova helikoptera pocetkom 2019. godine, što je prva takva nabavka posle punih 40 godina.

Ovo je značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opštinama u Srbiji, rekao je on i objasnio da su patrolna vozila namenjena opštoj i saobraćanoj policiji.

On je rekao da je reč o prvom kontigentu vozila, najavivši da MUP čeka dodatna isporuka vozila za žandarmeriju, interventnu policiju, policijske stanice.

Saobraćajna policija je dobila vozila sa većim prtljažnikom za opremu, radare i slično, što do sada nisu imali, a u narednom periodu biće obezbeđene nove marice, patrolni motocikli, nova vatrogasna i terenska vozila, najavio je ministar.

MUP je, kako je rekao, formirao komisiju za rashodovanje starih automobila kojih ima oko hiljadu, a novcem od njihove prodaje, biće kupljeni novi automobili.

Stefanović je najavio i da će policija od sledeće godine imati veće plate, i podsetio na to da je za redovnu policiju nabavljeno više od 20. 000 uniformi, da je izvršena rekonstrukcija stanica, a da će do kraja godine policijske stanice biti opremljene novim računarima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!