Jedrenje: Smederevci vicešampioni Srbije

SMEDEREVO, 10. septembar 2017 – Srebrnu medalju u ukupnom plasmanu na Prvenstvu države u klasi Mikro osvojio je smederevski kormilar Luka Rakić, koji je na ovogodišnjem Šarlovom kupu, tradicionalnoj smederevskoj jedriličarskoj regati, zauzeo treću poziciju.

Tim Jedriličarskog kluba Ada iz Beograda, na čelu sa kormilarem Milošem Dobrosavljevićem, pobednik je Šarlovog kupa, a ujedno je proglašen i za prvaka Srbije za 2017. godinu.

Drugi na smederevskoj regati u klasi Mikro bio je zemunski brod kojim je upravljao Nikola Đorđević iz Jedriličarskog kluba Zemun, dok je na Prvenstvu države zauzeo treću poziciju.

Kormilar Dragan Petrović (JK Zemun) sa svojom ekipom bio je najbolji u klasi M550.

Na ovogodišnjem Šarlovom kupu u Smederevu, koji je bio treća i poslednja regata za Prvenstvo države u klasi Mikro i M550, nadmetalo se ukupno devet tročlanih posada.

Regatni sudija Dragan Knežević je za Podunavlje.info potvrdio da je regata uspela, kao i završno  takmičenje za Prvenstvo države.

„U Smederevu je održano ukupno pet trka, u subotu tri i u nedelju dve trke. Vetar je bio južni, četiri metra u sekundi, uz sunčano vreme, odlični uslovi za jedrenje“, rekao je za Podunavlje.info sudija Knežević.

Istovremeno, regata u Smederevu bodovana je kao završno takmičenje za Prvenstvo države. „Održane su ukupno tri regate – Evro Mikro kup u Zemunu, Kup Golupca u Golupcu i Šarlov kup u Smederevu. Odjedreno je ukupno 18 trka, a prvak Srbije za ovu godinu u klasi Mikro je kormilar Miloš Dobrosavljević iz Jedriličarskog kluba Ada Beograd“, kazao je Knežević.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!