Takmičenje u točenju piva

SMEDEREVO, 9. septembar 2017 – Takmičenje u točenju i serviranju piva organizovano je u petak u smederevskoj pivnici „Birlend“, a učestvovalo je nekoliko desetina barmena i jedna barmenka, koji su stigli iz Smedereva, ali i iz Smederevske Palanke, Mladenovca, Aranđelovca…

Stella Artois po drugi put u Srbiji organizuje takmičenje u točenju i serviranju piva za profesionalne barmene čiji će pobednik poneti titulu Stella Artois Draught Master i osvojiti put u Belgiju.

Stručni žiri u Smederevu je odabrao pet najboljih, a potom izdvojio tri barmena koji će se takmičiti 28. septembra na nacionalnom takmičenju u Beogradu – Vladimir Baljak, Dušan Pavlović i Slobodan Delić.

Žiri je ocenjivao sve korake ovog dobro poznatog rituala, počev od pripreme, načina točenja, pravljenja i skidanja pene, serviranja, kao i kombinovanja piva sa hranom što je završna tačka vrhunskog uživanja u pivu.
Umetnost točenja piva, poznata i kao „Belgijski ritual točenja u 10 koraka“ usavršena je u Belgiji. Strogi kriterijumi i jasno definisani koraci u procesu točenja piva garantuju da ukus piva bude savršen, kao i osećaj uživanja u tom piću.
Regionalna takmičenja su do sada održana u Beogradu, Novom Sadu i sada u Smederevu, gde su takođe izabrana po tri pobednika koji će učestvovati na finalnom takmičenju.
Barmeni će imati priliku da pokažu svoje umeće i tokom sledeće nedelje, 14. septembra u Kragujevcu i dan kasnije u Nišu i kandiduju se za finale koje će se održati 28. Septembra u Vili Jelena.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!