Kad im uplate prvih 30 hiljada u „Goši“ počinju da rade

SMEDEREVSKA PALANKA, 30. avgust 2017 – Na jutrošnjem sastanku zaposlenih u Fabrici šinskih vozila „Goša“ doneta je odluka da se prihvati ponuda koju su juče dobili u Beogradu. Ukoliko im bude uplaćeno prvih 30 hiljada dinara po radniku, kako je obećano, čim im novac legne na račune oni se vraćaju za mašine. Pri tom, drugi deo, takođe od 30 hiljada dinara, po tom dogovoru, trebalo bi da im bude uplaćen nedelju dana kasnije.

Ovaj novac bio bi iz kredita Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije, s tom namenom – za isplatu radnika, pošto u „Goši“, među ostalim, trenutno stoji i ugovoren posao za Iranske železnice, za koji su država i Agencija zainteresovani da bude odrađen.

– Izneo sam predlog radnicima, velika većina je bila da se ovo prihvati, nekoliko uzdržanih i dva glasa protiv. Čekamo uplatu, ako bude sutra u petak počinjemo da radimo, ako uplata bude u petak počinjemo u ponedeljak – prenosi zaključak jutrošnjeg skupa Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora.

Štrajk započet 28. marta već je jednom prekidan, polovinom maja, kada su radnici dobili dve uplate, kao deo obećanih 100 hiljada dinara po zaposlenom. Pošto nije bilo trećeg dela obustava rada je nastavljena. Od tada, od 15. maja, nisu dobili ni dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!