Počinju radovi na obnovi kule 9 Smederevske tvrđave

SMEDEREVO, 29. avgust 2017 – Potpisivanjem ugovora sa Privrednim društvom za izgradnju, obnavljanje i rekonstrukciju građevinskih objekata „KOTO“ d.o.o, kao nosiocem posla, i Privrednim društvom „Bajica“ d.o.o, kao članom grupe, kako je saopštio Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture, stekli su uslovi za početak izvođenja konzervatorsko-restauratorskih radova na obnovi kule 9 Smederevske tvrđave.

Komisija Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture konstatovala je da su pristigle tri ponude, od kojih je prema unapred definisanom kriterijumu „najniža ponuđena cena“ zajednička ponuda Privrednog društva za izgradnju, obnavljanje i rekonstrukciju građevinskih objekata „KOTO“ d.o.o. i Privrednog društva „Bajica“ d.o.o. ocenjena kao najpovoljnija. Ugovorena vrednost radova iznosi 7.720.9000 dinara bez PDV-a, odnosno 9.265.0800 dinara sa PDV-om, a rok za završetak radova je 75 radnih dana.

Finansijska sredstva za sanaciju kule 9 Smederevske tvrđave Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture Smederevo je obezbedio na konkursu Ministarstva kulture RS za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog nasleđa u Republici Srbiji u 2017. godini.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!