„Goša“: po 30 hiljada dinara da odmah počnu da rade

SMEDEREVSKA PALANKA, 29. avgust 2017 – Boravak u Beogradu štrajkača „Goše“ ovog utorka i, za razliku od ranijih, ishodio je neki rezultat, dobili su konkretnu ponudu: da im se do kraja nedelje isplati po 30 hiljada dinara i još toliko za narednih sedam dana, naravno pod uslovom da počnu da rade. Taj novac iz kredita obezbeđuje Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije, baš s tom namenom – za isplatu radnika, jer u „Goši“, među ostalim, trenutno stoji i ugovoren posao za Iranske železnice.

– Izneću sutra ujutro radnicima ovaj predlog, pa ćemo videti šta će odlučiti. Trebalo bi, kada prodamo vagone, i mi da naplatimo svoj dug. Dosta se promenila priča i ministra Kneževića u odnosu na prethodno viđenje, ostaje i da se sa vlasnikom  dogovore oko reprograma duga, da ne bi došli u situaciju da on otera fabriku u stečaj, jer šta smo onda uradili? Preneću sve radnicima, šta oni odluče to će biti to – poručuje Milan Vujičić predsednik štrajkačkog odbora.

Po Vujčićevim rečima, vrednost posla za Iran je oko 400 hiljada evra, a vagoni i postolja koja su završena i stoje u fabrici su još oko 3 do 3 i po miliona evra. S tim novcem mogli bi da se namire svi dugovi prema radnicima, „i još da ostane“, kaže Vujičić.

Sada se čeka odgovor kiparske firme na ovaj novi momenat u pregovorima, od toga šta oni kažu zavisiće i prekid štrajka, pa i dalja sudbina fabrike.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!