„Goša“: Ministar obećao pomoć, čeka se dogovor s vlasnikom

SMEDEREVSKA PALANKA, 28. avgust 2017 – Novi susret predstavnika radnika „Goše“ sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, održan danas na njegov poziv nakon pisma štrajkača, nije doneo konkretan rezultat. Milutin Šćepanović, direktor firme, ispostavilo se, bez saglasnosti vlasnika nije mogao ni da prihvati ni da odbije opcije za prekid štrajka koje su bile na stolu.

– Sve što mi pričamo ide nekako, ali mora treća strana da sedne za pregovarački sto. Vlada hoće da vidi koje su namere vlasnika sa fabrikom. Ministar sam kaže, „mi da ulazimo, da završavamo neke poslove, a posle mesec dana gazda da gurne firmu u stečaj, nama to ne pada na pamet“. Moraju nekako da ga privole da dođe, jer postoji mogućnost da dobijemo finansijsku injekciju od firmi s kojima sarađujemo, Ministarstvo je spremno da nam ponovo organizuje sastanak sa Kinezima, ali sve to ne znači mnogo ako nemamo odgovor vlasnika, da znamo koje su mu namere sa fabrikom – prenosi Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora, o čemu je danas u Ministartsvu privrede razgovarano.

Generalno direktor, objašnjava Vujičić, nikada nije ni video novog vlasnika, s njim razgovara preko advokatske kancelarije iz Beograda koja ga zastupa. Obećanje da će radnicima za mesec dana isplatiti 50-60 hiljada dinara ostaje, i ovoga puta je rekao direktor, ali su radnici odlučni pri svojim zahtevima, koji su dopunili novim; da im se kaže koji su planovi novog vlasnika sa firmom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!