Kup Golupca pod senkom nevremena

GOLUBAC, SMEDEREVO, 14. avgust 2017 – Od 11. do 13. avgusta na Dunavu kod Golupca je održana tradicionalna jedriličarska regata Kup Golupca i prvenstvo Srbije u organizaciji Jedriličarskog kluba Golubac.

Odlično takmičenje i druženje mladih jedriličara iz cele Srbije, kojima se ove godine pridružio i takmičar iz Australije, možda jedan od budućih najboljih svetskih jedriličara, pokvarilo je nevreme praćeno olujom u subotu uveče, pa su tako ekipe učesnika regate i njihovih porodica, koje su boravile u kampu Jedriličarskog saveza Srbije, bukvalno spavale u vodenim krevetima.

Ako se zanemari ovaj peh sa vremenom, na koje organizatori ne mogu da utiču, ali mogu da pokušaju da stvore kvalitetnije uslove za boravak dece i njihovih porodica u ovom predivnom ambijentu, za pamćenje ostaju rezultati.

Pobednik u klasi Fin je Zemunac Srđan Volarević, Aleksandar Petković (AJK) bio je najbolji u klasi Laser standard, Nikola Banjac (Gemax) u klasi Laser radial i Petar Kovačević (AJK) u klasi Laser 4,7.

Kod dečaka i devojčica uzrasta do 15 godina u klasi Optimist, najuspešniji je bio gost iz Australije, Blejk Vilson, koji je došao da odmeri snage sa novim prvakom Evrope, srpskim jedriličarem Stefanom Juilom, koji je morao da se zadovolji drugim mestom na golubačkoj regati u ukupnom plasmanu.

Podsećamo, portal Podunavlje.info je prvi srpski medij koji je objavio vest iz Burgasa o osvajanju zlata u klasi Optimist, kada je Stefan Juil pre nedelju dana postao novi prvak Evrope.

U Golupcu su u istoj klasi, u kojoj se takmiče najmlađi jedriličari, podeljena odličja i za devojčice u ukupnom plasmanu, od kojih je prva bila Ana Jovanović (Gemax), kao i za mališane do 12 godina. Kod dečaka najuspešniji je bio Relja Milovanović i kod devojčica Aleksandra Vujošević, oboje iz AJK-a.

Smederevci nisu blistali na ovom takmičenju, ali nisu imali ni posebno loše rezultate, moglo bi se reći, zlatna sredina. Luka Rakić je u klasi Laser 4,7 ostvario solidan rezultat osvajanjem devetog mesta od ukupno 18 takmičara, Milica Milović je bila 16, a najbolje plasirani smederevski takmičar u klasi Optimist je Nikola Pavić koji je zauzeo 30. poziciju u konkurenciji 42 mališana

Skorašnji članci

error: Content is protected !!