Novi šampioni u miksu rastu u Karatašu

KARATAŠ, 10. avgust (SSS) – Nova generacija mladih srpskih strelaca nastavila je tradiciju okupljanja na letnjim pripremama u omladinskom sportskom centaru Karataš.

Naime, i ove godine, Streljački savez Srbije je, pod patronatom Ministarstva omladine i sporta, u

Karatašu organizovao Kamp vazdušnim oružjem za perspektivne strelce rođene 2001. i mlađe. Posle sedmodnevnog rada u trenažnom centru koji se nalazi u neposrednoj blizini Hidroelektrane „Đerdap“, mladi strelci u četvrtak završavaju pripreme.

Direktor kampa bio je Ivan Manojlović, rukovodilac stručnog rada Saša Iker, a uz njih sa strelcima je radilo još nekoliko trenera za pušku, pištolj i kondicionu pripremu.

– Atmosfera u kampu je bila odlična. Okupilo se 38 strelaca. Problem su nam zadavale samo velike vrućine, ali mladi strelci su se uspešno i sa temperaturom od preko 40 stepeni. Nije im bilo lako, ali ispunili su sve obaveze – istakao je Manojlović.

Kamp je posetio i sportski direktor reprezentacije Srećko Pejović, zajedno sa saradnikom u stručnom štabu nacionalnog tima Draganom Donevićem. Pejović je zadovoljan onim što je video, a obraćajući se talentima u kampu između ostalo je istakao:

– Kroz kamp u Karatašu prošli su svi naši danas uspešni strelci, reprezentativci, osvajači medalja na svetskim prvenstvima, olimpijskim igrama. To potvrđuje da ovakav način rada i priprema mnogo znači u stasavanju sportista. Svima vam želim da ostvarite velike uspehe u sportskoj karijeri. Naravno, ne mogu svi da postanu šampioni i osvajači medalja na velikim takmičenjima, ali svako od vas u kampu može da stekne važna iskustva u  sazrevanju ne samo kao sportista, već i kao ljudi. Verujem da ste dobili i nove drugove. Mnoga velika prijateljstva su počela sklapanjem poznanstava u Karatašu.

Donević je kazao da se se streljački kampovi u Karatašu u kontinuitetu održavaju od osnivanja ovog omladinskog sportskog centra 1996. godine. Srpskim talentima je strelcima govorio o svojim iskustvima, druženjima, stasavanju u kampu… Imao je šta da kaže jer on je pre 21 godine bio jedan od strelaca iz prve generacije kampa, a kasnije je nekoliko puta u pripremama u Karatašu učestvovao kao trener.

Nina Stanisavljević i Dušan Bojić

Mladi strelci će na kraju priprema imati kontrolno takmičenje, a novost je što je prvi put održano nadmetanje u  miksevima, novoj olimpijskoj disciplini, koja je već od ove godine uvrštena u kalendar Streljačkog saveza Srbije. U novembru će biti održano i prvo prvenstvo države.

Takmičenje je bilo prava atrakcija za sve učesnike. Polufinalni i mečevi za medalje su održani onako kako propisi Svetske streljačke federacije nalažu, uz (glasnu) muziku, a dozvoljeno je i navijanje, koje nije izostalo. Devojke i momci koji su se borili za medalje su imali veliku podršku kako trenera, tako i svojih drugara strelaca koji se nisu plasirali u mečeve za odličja. Gromoglasno se navijalo, a svaki dobar hitac je pozdravljan gromkim aplauzom svih „navijača“.

U takmičenju puškom pobedio je tim „Tom i Džeri“, u kome su gađali Sara Vuković i Marko Ivanović. Drugi je bio tim „Mrak“ (Anastasija Radulović, Strahinja Bojić), a treća ekipa „Detelina sa četiri lista“ (Milica Ristić, Luka Stanković). Pištoljem je najuspešni bio tim „Smajli“ (Nina Stanisavljević, Dušan Bojić). Drugo mesto osvojio je par „Kaznena ekspedicija“ u kome su bila dva dečaka (Uroš Ivanovski, Luka Jovović) . U radu kampa u Karatašu vazdušnim pištoljem devojčica je bilo manje od dečaka, pa je morala da se napravi i ovakva kombinacija. Treći je bio „Zlatibor (Ivana Teodorović, Zlatomir Marković).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!