Osipaonica: Silovanje ili lažno prijavljivanje?

SMEDEREVO, 9. avgust – Da li je dvadesetšetogodišnjakinja iz Osipaonice bila žrtva silovanja ili su četvorica mladića koji su pritvoreni žrtve lažnog prijavljivanja – trebalo bi da utvrdi istraga koja je povodom ovog slučaja pokrenuta pred Višim tužilaštvom u Smederevu.

Njena izjava prilikom prijavljivanja slučaja glasi da su je oni pokupili kolima, odvezli i nakon toga uz pretnju silom primorali na seks sa svom četvoricom. Ovi, kojima je zbog mogućeg uticaja na svedoke određen pritvor od 30 dana, tvrde da je seks bio dobrovoljan, a da se ona naknadno odlučila da ih prijavi pošto od njih nije dobila „očekivanu novčanu nagradu“.

U toku je utvrđivanje okolnosti, kako je došlo do toga da ova mlada žena, nezvanično saznajemo – udata, čak je navodno njen muž prijatelj ili poznanik četvorice momaka uopšte dođe u situaciju da na ovaj način, kako tvrdi, bude seksualno iskorišćena. Očekuje se da sve bude makar malo jasnije nakon njihovog suočavanja.

Glavni argument momaka u pritvoru, da se seks bio doborovoljan, jeste snimak sa telefona, na kome se vidi da se njihova, kako tvrde „navodna žrtva“ – smeje. U istrazi pa kažu da je taj smeh moguća posledica „uzimanja opijata“, što takođe moraju tek da utvrde, a ne dokaz da je pristala na seks sa četvoricom.

Od njih četvorice dvojica imaju austrijsko državljanstvo, roditelji su im tamo radili, a oni su se u Austriji rodili. O tome da su u pritvoru njihovi državljani, obaveštena je i Ambasada Austrije u Srbiji. U međuvremenu traje potraga za petim umešanim, ali je sada već moguće da je on utekao preko granice, najverovatnije baš u Austriju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!