EP u jedrenju: Mladi Srbin na krovu Evrope!

Stefan je prvi s desne strane

BURGAS, 5. avgust 2017 – Reprezentativac Srbije u jedrenju, Stefan Yuil osvojio je danas zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u klasi Optimist u Bugarskoj, potvrđeno je regionalnom informativnom portalu Podunavlje.info u Jedriličarskom savezu Srbije.

Najsjajnije odličje je ujedno prva medalja na Evropskom prvenstvu u istoriji srpskog jedrenja.

Pored novog prvaka Evrope, u srpskoj jedriličarskoj reprezentaciju bili su: Dušan Trbojević, Ana Jovanović, Strahinja Simić, Relja Milovanović, Aleksndra Vujošević i Petra Buljovčić. Najvažnije kontinentalno nadmetanje jedriličara, ove godine je okupilo je više od 250 takmičara (153 dečaka i 108 devojčica) iz 44 države.

Evropski šampionat u klasi Optimist traje od 30. jula do 6. avgusta u Burgasu, na Crnom moru, a svečanim proglašenjem najboljih praktično je danas završen.

Inače, juče je u centru Jedriličarskog saveza Srbije u Golupcu počeo kamp za napredne jedriličare Srbije. Učestvuje više od dvadeset perspektivnih jedriličara iz cele Srbije, četiri trenera i rukovodilac kampa, koji je ujedno i kondicioni trener, i trajaće do 11. avgusta, a pridružiće im se i novi prvak Evrope, Stefan Yuil.

Podsećamo, prošlog vikenda, u organizaciji Akademskog kluba Beograd, na Dunavu kod Golupca je održana regata Mikro kup Golupca, za klasu Mikro (tročlane posade) iz serije regata koje se računaju za prvenstvo Srbije, a smederevska posada koju je predvodio mladi kormilar Luka Rakić, osvojila je bronzanu medalju.

Na istom regatnom polju, na najširem delu Dunava duž čitavog toka, od 11. do 14. avgusta održaće se tradicionalna regata Kup Golupca i Prvenstvo Srbije za klase Fin, 470, Laser Standard, Laser Radial, Laser 4.7, Optimist. Očekuje se učešće oko stotinu takmičara.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!