Turističkoj organizaciji odobrena sredstva za Šljunkaru

KOVIN, 4 avgust 2017 – Opštinsko veće Kovina održalo je u četvrtak petu sednicu u ovom sazivu, kojom je predsedavao zamenik predsednice Zoran Nikolić.
Doneta je Odluka o prihvatanju davanja na korišćenje poslovnog prostora za potrebe Biblioteke „Vuk Karadžić“, lokacija na adresi Cara Lazara 100 u Kovinu, koja je u javnoj svojini Republike Srbije. Donet je akt kojim Opština daje na korišćenje taj prostor i inače opredeljen za bibliotečku delatnost, kao najadekvatniji koji je lokalna samouprava, kao osnivač Biblioteke, mogla da obezbedi.
Odlučeno je i o pokretanju postupka za otuđenje nepokretnosti iz javne svojine opštine Kovin na katastarskim parcelama koje se nalaze u građevinskom rejonu Bloka 116, a koji je namenjen za radnu zonu, a doneto je i rešenje o formiranju komisije koja će sprovesti postupak prikupljanja pisanih ponuda za otuđenje ovih nepokretnosti.
Prihvaćen je i tekst ugovora o zakupu poslovnog prostora između Opštine Kovin i Samostalne trgovinske radnje „Stanko“, zatim ugovora o zakupu poslovnog prostora između Opštine Kovin i Ugostiteljske radnje „Čabi“ Pločica, a donet je i zaključak o umanjenju zakupnine Ugostiteljskoj radnji „SKY BAR 013“ Deliblato u vezi sa troškovima investicionog održavanja prostora.
Opštinsko veće dalo je saglasnost za održavanje 10. moto skupa na Šljunkari u Kovinu od 4. do 6. avgusta. Opštinsko veće je dalo saglasnost Turističkoj organizaciji opštine Kovin za izdavanje u podzakup ugostiteljskog objekta na kupalištu Šljunkara u potesu Žarkovac, a doneto je i rešenje o upotrebi tekuće budžetske rezerve u korist Turističke organizacije za uređenje gradskog kupališta Šljunkara.
Iz tekuće budžetske rezerve biće preneta sredtava u korist OŠ „Đura Jakšić“ Kovin koja će biti utrošena za izvođenje dodatnih radova na zameni stakala u sportskoj hali.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!