Radnici „Goše“ sprečili sudske izvršitelje

SMEDEREVSKA PALANKA, 1. avgust 2017 – Štrajk u „Goši“ se nastavlja, od pregovora i eventualnog dogovora sa poslovodstvom još uvek nema ništa, ali su zato ovog utorka u fabrici imali nepozvane goste; došli su sudski izvršitelji.

– Došli su da iznesu alate, a ne kako je trebalo otpadno gvožđe. Počeli su da tovare i postolja, nove table limova, mi im, naravno, nismo dali. Pošto su bila samo dva policajca, naterali smo ih da istovare, a jedan od izvršitelja je rekao da će doći s više njih i da onda nećemo moći da ih sprečimo – prenosi Milan Vujčić, predsednik štrajkačkog odbora, šta se dešavalo u fabrici.

Izvršitelji su došli da plene po sudskim presudama koje su protiv fabrike dobili bivši radnici, a ovi, još uvek aktuelni zaposleni u „Goši“ su ponovo pisali Vladi, premijerki, ministrima i  predsedniku države. Traže od njih da dođu u „Gošu“, da pomognu u iznalaženju rešenja, jer se sve češće pominje stečaj kao jedina solucija.

– Da je država na vreme reagovala, pre pet godina, kada su nam dugovali dve-tri plate, ne bi došlo do ovoga, da sada nema rešenja kada su nam dužni po 30 plata. Država će možda i da se naplati ako firma ode u stečaj, a šta će biti s nama – pita se Vujčić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!