Uskoro potpisivanje ugovora o prodaji „Perkona“

VELIKA PLANA, 1. jul 2017 – Safet Seglam, turski investitor, najavio da je da će do kraja ove nedelje ponovo doći u Srbiju da bi sa Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika potpisao ugovor o kupovini „Perkona“ u stečaju.

– Svi detalji su dogovoreni, on je hteo to da učini prošle nedelje, čekao je do subote, ali je morao da se vrati za Istambul. Nadamo se da će ugovor biti potpisan uskoro, možda i do kraja ove nedelje – kaže Igor Matković, predsednik Opštine Velika Plana.

Kako je već objavljeno, iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika je potvrđeno da je imovina ovog preduzeća prodata za 23,5 miliona dinara. Agencija je krajem juna oglasila prodaju, navodeći da ona obuhvata građevinske objekte u Velikoj Plani, i to proizvodnu halu, magacin gotove robe, magacin perja, zgradu za jorgane i kotlarnicu, upravnu zgradu i trafo stanicu, a ukupna procenjena vrednost navedene imovine je u tom momentu bila oko 117 miliona dinara

Dakle, prodajom nije obuhvaćena zgrada stare klanice, koju je „Perkon“ koristio, inače registrovani spomenik kulture, izuzetno vredan primer industrijske arhitekture u Srbiji s kraja XIX i početka XX veka, a što su se mnogi ne samo Planjani pitali. Matković kaže da opština ima druge planove s tim objektom, a ukoliko turski investitor bude zainteresovan, da tu napravi hotel ili nešto slično, i o tome će se razgovarati. Imovina koju treba da preuzme kupovinom definisana je ugovorom o prodaji Sportsko-modna konfekcija „Perkon“ AD u stečaju, a ova zgrada nije njen deo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!