Jedrenje: Rakić osvojio bronzu u klasi MIkro 

GOLUBAC/Smederevo,  1. avgust 2017 – Smederevska tročlana posada u klasi Mikro osvojila je bronzanu medalju na regati Mikro kup Golupca, a kormilar je bio Luka Rakić.

U organizaciji Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, od 28. do 30. jula, na Dunavu kod Golupca, održana je tradicionalna regata iz serije regata za prvenstvo Srbije, koja je okupila 10 brodova i tridesetak takmičara iz šest klubova, saopštio je Jedriličarski savez Srbije (JSS).

Prvog dana održane su tri trke po srednjem “gornjaku” (NE, N, NW) 5m/s i toplom vremenu. Drugog dana održane su tri trke po srednjem “gornjaku”, jačine 6m/s i trećeg dana su održane još tri trke po “košavi” (SE) 5 m/s i toplom vremenu. Ukupno, devet uzbudljivih trka.

Osvajač Kupa je kormilar Dobrosavljević sa posadom iz JK Ada (Beograd), dok je u kategoriji M550, najbolji bio kormilar Petrović sa posadom iz JK Zemun, a mladi kormilar iz Smedereva, Luka Rakić, napravio je odličan rezultat osvajanjem trećeg mesta u generalnom plasmanu.

Jedriličarski centar JSS u Golupcu je dokazao da ima odlične uslove za smeštaj i velikih jedrilica, kao i vetar za najzahtevnija takmičenja, a organizator se potrudio da svim takmičarima i ljubiteljima jedrenja omogući dobru regatu i ugodan boravak.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!