TID u Smederevu 4. avgusta

SMEDEREVO, 31. jul 2017 – Međunarodna regata TID (Tour International Danubien), boraviće u Smederevu u petak, 4. avgusta, saopštio je danas domaćin, Javno preduzeće “Smederevska tvrđava“.

Dolazak učesnika regate sa najdužom tradicijom u Evropi koja traje već 62 godine, očekuje se u periodu od 12 do 15 časova. Jedinstveno putešestvije Dunavom nastavljaju već sutradan u ranim jutarnjim časovima.

Ove godine najavljeno je učešće oko 130 kajakaša, kanuista i veslača iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Švajcarske, Holandije, Francuske i Srbije.

Najstarija, najduža i najveća međunarodna, turistička, sportsko – rekreativna kajak, kanu i veslačka regata plovi Dunavom od nemačkog grada Ingolstadt do sela Sveti Đorđe u Rumuniji na obali Crnog Mora. Put je dug oko 2500 kilometara i traje 75 dana.

Princip regate je dnevno veslanje i kampovanje – noćenje u prethodno određenim mestima.

Regata, koja je startovala 24. juna, prolazi kroz deset, zaustavlja se i boravi u osam država, a na svom putu ima četiri glavna grada Evrope (Beč, Bratislava, Budimpešta, Beograd).

Organizator regate je Odbor za turizam Kajakaskog saveza Srbije u saradnji sa Turističkim organizacijama gradova i opština duž reke Dunav.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!