Jedrenje: Živo na regatnim poljima

BURGAS, BOVAN, GOLUBAC, SMEDEREVO, 29. jul 2017 – Kraj jula i početak avgusta obiluju važnim jedriličarskim događajima u Srbiji, ali i u neposrednom okruženju. Akteri na pojedinim, da trendovski zvuči, iventima su i smederevski jedriličari.

Svakako najvažniji jedriličarski susret najmlađih takmičara, među kojima su i reprezentativci Srbije, ne i Smederevci, počinje sutra u Burgasu, u Bugarskoj. Na Crnom moru će ove godine, od 30. jula do 6. avgusta, biti održano Evropsko prvenstvo u klasi Optimist (do 15 godina).

Arhiva. Rajko Brkić

Ništa manje zanimljivo nije na nekoliko lokacija u Srbiji, već danas. Na Bovanskom jezeru kod Sokobanje danas i sutra se održava Bovanski kup, kriterijska regata za klase 470, Laser 4.7 i Optimist. Organizator je Jedriličarski klub Zoran Radosavljević iz Niša.

Takođe ovog vikenda, u organizaciji Akademskog kluba Beograd, na Dunavu kod Golupca se održava regata Mikro kup Golupca, za klasu Mikro (tročlane posade) iz serije regata koje se računaju za prvenstvo Srbije.

Već početkom avgusta, od 4. do 11. avgusta, u centru Jedriličarskog saveza Srbije u Golupcu, biće organizovan kamp za napredne mlade jedriličare, u kojem će ove godine učestvovati 24 jedriličara iz cele Srbije, četiri trenera i rukovodilac kampa, koji je ujedno i kondicioni trener.

Odmah zatim, od 11. do 14. avgusta, na najširem delu Dunava duž čitavog toka, održaće se tradicionalna regata Kup Golupca i Prvenstvo Srbije za klase Fin, 470, Laser Standard, Laser Radial, Laser 4.7, Optimist. Očekuje se učešće oko stotinu takmičara.

Smederevskim jedriličarima želimo dobar vetar i uspešan nastup, ukoliko učestvuju na pomenutim regatama.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!