Naučni klub Ranovac i Park nauke u Petrovcu na Mlavi

SMEDEREVO, 27. jul 2017 – Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo i Naučni klub Smederevo, u dogovoru i uz saglasnost Centra za promociju nauke Beograd, finalizirali su dogovore u vezi sa otvaranjem ogranka Naučnog kluba Smederevo u Ranovcu i formiranjem Parka nauke u Petrovcu na Mlavi.

O detaljima vezanim za sam izgled, uređenje, ali i aktivnosti koje će se organizovati i realizovati kako u Naučnom klubu Ranovac, tako i u Parku nauke u Petrovcu na Mlavi, sa domaćinima, Milančetom Aćimovićem, predsednikom Skupštine opštine Petrovac i Vesnom Šubert, direktorkom OŠ „Jovan Šerbanović“ u Ranovcu razgovarali su Mirjana Utvić i Ana Klobučar, predstavnici Centra za promociju nauke i Darije Janošević, predstavnik Regionalnog centra i Naučnog kluba Smederevo.

Tokom posete školi u Ranovcu dogovoren je vizuelni izgled novog kluba, mada će on, bar po osnovnim elementima, biti istovetan dosadašnjim naučnim klubovima u Srbiji, što naravno ne znači da mu kreativni tim okupljen oko direktorke Vesne Šubert, neće dati notu originalnosti. Sudeći prema uređenosti škole, ovo će svakako biti slučaj. Prelepa osnovna škola „Jovan Šerbanović“ koja broji oko 200 učenika pruža izvanredne mogućnosti za rad Naučnog kluba i to ne samo prostorne već i kadrovske.

Nakon škole, predstavnici RCS i CPN obišli su i buduću lokaciju Parka nauke u Gradskom parku pored Mlave. Park nauke biće lociran u neposrednoj blizini Gimnazije i OŠ „ Bata Bulić“ što će činiti ambijentalnu i funkcionalnu celinu. Predsednik Skupštine iskazao je neskriveno zadovoljstvo povodom početka izgradnje Parka nauke i obećao svaku vrstu pomoći u vezi sa obezbeđivanjem i uređenjem prostora, te svih neophodnih infrastrukturnih radova na formiranju Parka nauke.

Otvaranjem ogranka Naučnog kluba Smederevo u Ranovcu, ali i formiranjem Parka nauke u Petrovcu na Mlavi, realizovaćemo našu ideju o decentralizaciji aktivnosti vezanih za popularizaciju i promociju nauke, navodi se u informaciji Regionalnog centra u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!