„Vreli letnji transfer knjiga“ – 1790 novih publikacija

SMEDEREVO, 26. jul 2017 – Fond Narodne biblioteke Smederevo bogatiji je za 1018 naslova, odnosno 1790 knjiga, vrednih više od milion dinara. Ovaj, sada već tradicionalni vid nabavke omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja RS u okviru otkupa knjiga za biblioteke, saopštila je Narodna biblioteka Smederevo.

„Vreli letnji transfer knjiga“ počeo je formiranjem stručne komisije. Prvu petorku ove komisije činili su Aleksandar Jerkov, predsednik, Predrag J. Marković, Mileta Aćimović Ivkov, Časlav Koprivica i Slobodan Reljić, koji su od prijavljenih 3858, odabrali 2103 naslova objavljenih u 2016. godini. Među njima su i 204 obavezna primerka koje su sve biblioteke dobile (Bojić, Milutin: Pesme bola i ponosa; Bošković, Dragan: The Clash; Lorka, Federiko Garsija: Publika; Enar, Matijas: Busola : roman, Mahfuz, Nagib: Srce noći; Plutarh: O negovanju duševnog mira i zadovoljstva; Popović, Vasilj: Istorija novoga veka : 1492-1815; Velikić, Dragan: Islednik; Velmar Janković, Svetlana: Zapisi sa dunavskog peska i druge).

Dalja stručna selekcija pripala je bibliotekarima. Analizom ponuđenih naslova, a u skladu sa potrebama smederevske Biblioteke i čitalaca, odabrano je 1018 naslova (Novaković, Aleksandar: Novo Smederevo; Ruis Safon, Karlos: Lavirint (I i II deo); Božović, Ratko: Molitva osame; Bubalo, Đorđe: Srpska zemlja i pomorska u doba vladavine Nemanjića. Knj.1; Hese, Herman: Male radosti; Prens, Huan Oktavio: Višak identiteta; Ljosa, Mario Vargas: Pet uglova; Stanišić, Slobodan: Prokleta Jerina zida grad Smederevo i mnoge druge).

Prijem publikacija je završen, a njihova stručna obrada je u toku i uskoro će se naći na policama svih odeljenja smederevske Biblioteke i deset seoskih ogranaka.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!