Poziv za subvencije za zapošljavanje teže zapošljivih

VELIKA PLANA, 24. jul 2017 – Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Velika Plana objavili su javni poziv za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

Kategorije teže zapošljivih na koje se ova subvencija odnosi su: mladi do 30 godina starosti, stariji od 50 godina, viškovi zaposlenih, Romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, mladi do 30 godina starosti sa statusom dece palih boraca, mladi do 30 godina starosti koji su imali/imaju status dece bez roditeljskog staranja, žrtve trgovine ljudima i žrtve porodičnog nasilja.

Pre uključivanja u program, filijala NSZ u Smederevu obaviće proveru ispunjenosti zakonskih i uslova ovog javnog poziva za nezaposleno lice.
Visina subvencije je određena stepenom razvijenosti jedinice lokalne samouprave, a Velika Plana je razvrstana u treću grupu razvijenosti i to je 200.000 dinara po licu, odnosno 240.000 za osobe sa invaliditetom, radno sposobne korisnike novčane socijalne pomoći, mlade do 30 godina starosti sa statusom dece palih boraca i mlade do 30 godina starosti koji su imali/imaju status dece bez roditeljskog staranja.

Javni poziv je otvoren do 30.11.2017. godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!